Vereniging

Wenningfeld

WAT? Hoe is het mogelijk?

Al jaren strijden wij tegen de plannen van ongebreidelde groei van het vliegveld Wenningfeld net over de grens bij Vreden. De Duitse overheid wil ondanks verzet van vele inwoners het kleine vliegveld uitbreiden met een investering van meer dan 25 miljoen euro's.

stop uitbreiding vliegveld

Let wel wij zijn niet tegen investeringen inzake veiligheidsnormen. Wij zijn content met het huidige vliegveld en het huidige aantal vliegbewegingen, hoewel nachtvluchten over Nederlands grondgebied niet zou mogen. Echter de uitbreidingsplannen voorzien in een enorme groei van het aantal vliegbewegingen, in de komst van zwaardere vliegtuigen, in een groei van het vliegveldterrein met 40% en in een nieuw aan te leggen vliegtuiggerelateerde industrie van 25 hectare. Dat is ons te gortig.

Samen met Ratums Belang, buurtbewoners langs de grens, een aantal Nederlandse natuuractivisten en vele anderen strijden wij samen met onze Duitse medestanders tegen deze enorme groeiplannen. Wij hebben de stichting Internationaal Platvorm Wenningveld (=IPW) opgericht. Op deze site is alle informatie te vinden en kunt u uw klachten omtrent geluidsoverlast, milieulast ed. kwijt. Dus gauw kijken op de site.

De site van IPW is: www.ipw-wenningfeld.nl